Skip links

Ιστορικό

Αναφορές στην πορεία του Ορφέα μέσα στο χρόνο

Στις 15 Δεκεμβρίου 1956 με πρωτοβουλία του Φώτη Γ. Σπίνου και με τη βοήθεια των μαέστρων των εκκλησιαστικών χορωδιών Αναλήψεως Δημήτριου Βαγγαλάτη και Παμμ. Ταξιαρχών Γεωργίου Κούμανη αποφασίστηκε η ίδρυση ανδρικής τετράφωνης χορωδίας με 35 μέλη ερασιτέχνες από τις δύο χορωδίες.

Στις 20 Δεκεμβρίου ορίζεται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή με Πρόεδρο το Φώτη Σπίνο 17 Ιανουαρίου 1957 εγκρίνεται το καταστατικό του Μουσικού Ομίλου «ΟΡΦΕΥΣ» Καλαμάτας και η ανδρική χορωδία του αρχίζει το δημιουργικό της έργο.

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957 – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ: η χορωδία εμφανίζεται στο κοινό της Καλαμάτας στην πρώτη της συναυλία με 12 χορωδιακά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και με διευθυντή το νεαρό τότε και ταλαντούχο μαέστρο Νίκο Κουτσομανιώτη. Το 1959 παίρνει το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα. Μετά το 1976 δραστηριοποιείται ως μικτή χορωδία. Όλα τα μέλη του είναι ερασιτέχνες, αγαπούν αυτό που κάνουν, χωρίς να πληρώνονται.

 • Προκλασικοί και κλασικοί συνθέτες
 • Ελληνικές οπερέττες
 • Θρησκευτική μουσική (ύμνοι, τροπάρια, ψαλμοί)
 • Καντάδες, αρέκιες
 • Τραγούδια του κρασιού και της ταβέρνας
 • Δημοτικά τραγούδια (παραδοσιακά)
 • Λαϊκά τραγούδια Ελληνικά και ξένα
 • Τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών
 • Νέγρικα spiritual
 • περισσότερες από 150 συναυλίες στην Καλαμάτα (Λαϊκή Σχολή , Ηλέκτρα , Αμφιθέατρο Κάστρου , Πνευματικό Κέντρο , Ι.Ν. Υπαπαντής , Ι.Ν. Παμεγ. Ταξιαρχών , …….)
 • σε όλες σχεδόν τις κωμοπόλεις της Μεσσηνίας
 • στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος , σε μερικές περισσότερες από μία : Σπάρτη , Τρίπολη , Πάτρα , Ζάκυνθο , Αργοστόλι , Ληξούρι , Λευκάδα , Κέρκυρα , Πρέβεζα , Ναύπακτο , Θεσσαλονίκη , Αθήνα , Πόρο , Ρόδο , Αίγιο , Αρχαία Ολυμπία , Ιωάννινα , Καρδίτσα , Βόλο ,  ……
 • συναυλίες στο εξωτερικό : Βουλγαρία , Ρουμανία , Αυστρία , Ιταλία

Έχει ηχογραφήσει μουσικά προγράμματα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού .

Έχει ηχογραφήσει 5 δίσκους

 • Καντάδες Που Δεν Ξεχνιούνται
 • 12 Παληές Λαϊκές Επιτυχίες
 • Δημοτικά Τραγούδια
 • Ωραιότατα Λαϊκά Μοτίβα
 • Τραγούδια του Κρασιού

(τετράφωνη ανδρική χορωδία) (κυκλοφορούν και σε CD) .

Ο «Ορφέας» έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλά Festivals στη χώρα μας και στο εξωτερικό και έχει οργανώσει στην Καλαμάτα 4 χορωδιακά Festivals με τη συμμετοχή ελληνικών χορωδιών και 1 Διεθνές.

Τον Οκτώβριο του  2009  βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στο 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης».

Τον Οκτώβριο του  2017  βραβεύτηκε με Χάλκινο Δίπλωμα στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας και τον Οκτώβριο του 2019 βραβεύτηκε με Χρυσό Δίπλωμα στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.

Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας - Ορφεύς - Ιστορικό - Ακροπόλ

Διακεκριμένα μέλη

Από τον ΟΡΦΕΑ ξεκίνησαν ή πέρασαν κάποια παιδιά τα οποία συνέχισαν σπουδές στη μουσική και έγιναν σπουδαίοι μουσικοί, με καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με αλφαβητική σειρά, και όχι με το καλλιτεχνικό τους μέγεθος, ανακαλύψαμε τους:

ΜΑΕΣΤΡΟΙ

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΦΕΑ

Μαέστρος - Νίκος Κουτσομανιώτης - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Κουτσομανιώτης Νίκος
Βιογραφικό

Κουτσομανιώτης

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Από τα μικρά μαθητικά του χρόνια είχε μια έμφυτη κλίση στη μουσική με ιδιαίτερη αγάπη στη Χορωδία. Μαθητής του αείμνηστου Μιχάλη Κουρκουτά, άριστου Μουσικού Παιδαγωγού και στυλοβάτη της περίφημης «ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», αργότερα του επίσης εξαιρετικού Καλαματιανού μουσικού Γεωργίου Σουμή, αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα σαν εκτελεστής μαντολινάτας. Λίγο αργότερα μαζί με το φίλο του Δημήτρη Βαγγαλάτη δημιουργεί και διευθύνει για πρώτη φορά Εκκλησιαστική Χορωδία στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας. Το 1951 με την ίδρυση του Ερασιτεχνικού Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας μαθητεύει και διδάσκεται τα μυστικά της πολυφωνικής μουσικής από το συμπολίτη μας Αρχιμουσικό Γιώργο Θεοφιλόπουλο. Το 1953 διευθύνει για πρώτη φορά τη χορωδία του Ερασιτεχνικού Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας σε συναυλία στη Μεσσήνη. Το 1957, με πρωτοβουλία του συμπολίτη μας Φώτη Σπίνου, ενώνονται οι εκκλησιαστικές χορωδίες των Ι. Ν. Ταξιαρχών και Αναλήψεως, δημιουργούν τον Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» και καλούν τον Νίκο Κουτσομανιώτη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Χορωδίας του ΟΡΦΕΑ. Τη θέση αυτή κράτησε για 35 ολόκληρα χρόνια, διαθέτοντας ατέλειωτες ώρες δουλειάς, μέχρι το θάνατό του το 1992. Επίσης για πάρα πολλά χρόνια ήταν μαέστρος εκκλησιαστικής χορωδίας στους Ι. Ν. Αναστάσεως και Υπαπαντής. Και πάντα αφιλοκερδώς!

1957 – 1992

Μαέστρος - Μουτεβελής Θεόδωρος - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Μουτεβελής Θεόδωρος

1961 – 1976

Μαέστρος - Θεοφιλόπουλος Γιώργος - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Θεοφιλόπουλος Γιώργος
Βιογραφικό

Θεοφιλόπουλος

Θεοφιλόπουλος Γιώργος (Γούλος)

«Σαν πας, πουλί μου, στην Καλαμάτα
γλυκά μαντάτα θα σου ειπώ
φιλιά να δώσεις στη μαυρομάτα,
την καλομάτα που αγαπώ.

Και να μ’ ανάψεις κι ένα καντήλι
πάνω στο Κάστρο της το αψηλό
και να μου φέρεις σ’ ένα μαντήλι
τα δυο της χείλη να τα φιλώ.

Πάρε και βόλτα σ’ όλο τον κάμπο
τον καταπράσινο και χλοερό
στα περιβόλια θα ’θελα να μπω
της Βαγγελιώς να πιω κρύο νερό»

Κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι, ομολογώ ότι συγκινούμαι ιδιαίτερα. Ο αξέχαστος Γιώργος Θεοφιλόπουλος, μ’ αυτούς τους στίχους και την υπέροχη απλή μουσική του, αγκάλιασε όλες τις ομορφιές της Καλαμάτας μας. Ζωγράφισε με μουσικά χρώματα το γαλάζιο όμορφο χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, τις δαντελένιες της ακρογιαλιές, τα μυρωμένα της περιβόλια και τις ολάνθιστες πορτοκαλιές, τις νυφούλες αμυγδαλιές και το Κάστρο της το αψηλό.

Ζωντάνεψε με μουσικές πινελιές τη νοσταλγία του για την πατρίδα την Καλαμάτα, που δε λησμόνησε μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Έβαλε σε κάθε του νότα και στροφή, κι από ένα χαρούμενο «στακάτο» ρυθμό, που καταλήγουν στο γνωστό λεβέντικο τσάμικο χορό.

Θα μου επιτρέψουν οι φίλοι αναγνώστες να αφιερώσω το σημερινό δημοσίευμα στον άνθρωπο με το μεγάλο μουσικό ταλέντο και την αγάπη του για την Καλαμάτα μας. Έχουν γραφεί κατά καιρούς πολλά για τη μουσική του ευφυΐα. Προσωπικά, γνωρίζω ότι, εκτός απ’ αυτό, υπήρξε ο άνθρωπος που αγάπησε πολύ την Καλαμάτα και βοήθησε με το ταλέντο του, τις μουσικές εκδηλώσεις που ανάδειξαν τον τόπο μας, στην Αθήνα και το εξωτερικό.

Υπήρξε στιχουργός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, χορωδός και μαέστρος, με ένα τεράστιο ρεπερτόριο τραγουδιών και εκκλησιαστικών ύμνων.
Έγραψε αρκετά βιβλία μουσικής, ιστορικής αξίας, που σήμερα συμβουλεύονται οι νεότεροι.

Ήταν πηγαίο χαρισματικό ταλέντο. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής απ’ τον Καλαματιανό μουσικοδιδάσκαλο Θ. Ζέρβα. Αυτό, όμως, που τον καταξίωσε πιο πολύ ήταν ότι υπήρξε αυτοδίδακτος. Όλες τις μουσικές σπουδές τις έκανε μόνος του. Πήρε το δίπλωμα απ’ το Ωδείο Μουσικού Λυκείου Αθηνών με άριστα, χωρίς να παρακολουθήσει μαθήματα.
Ασχολήθηκε από μικρός με τις τετράφωνες χορωδίες και τη χορωδιακή μουσική στον τόπο μας. Υπήρξε μέλος και αργότερα μαέστρος της χορωδίας της Υπαπαντής.

Το όνειρό του ήταν να ενώσει όλους τους ερασιτέχνες χορωδούς της Καλαμάτας σε ένα συγκρότημα. Οι γνωστές, όμως, σ’ όλους μας προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων ατόμων, εμπόδισαν την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Με βασικούς εκτελεστές τους χορωδούς της Υπαπαντής, ιδρύεται ο ΕΜΟΚ με διευθυντή τον ίδιο και διευθυντή ορχήστρας το Γ. Σουμή.
Το 1960 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και ανέπτυξε μεγάλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ήταν περιζήτητος για τις μουσικές του γνώσεις, την οργανωτικότητά του και τις ενορχηστρώσεις. Ήταν άριστος «κοντραμπασίστας» και μέλος της ορχήστρας των εγχόρδων του Ελληνικού Ωδείου. Υπήρξε πολλά χρόνια μαέστρος της εκκλησιαστικής χορωδίας του Αγίου Νικολάου Πευκακίων.
Συνεργάσθηκε κατ’ επανάληψη με τον «ΟΡΦΕΑ» Καλαμάτας, σε επιτυχημένες συναυλίες και παραγωγές δίσκων, με χορωδιακές παλιές καντάδες, δημοτικά, λαϊκά, κρασάτικα κ.ά.

Μερικά τραγούδια απ’ αυτά ήταν δικές του συνθέσεις και ακούστηκαν για πρώτη φορά. Σήμερα κυκλοφορούν σε CD δύο απ’ τους δίσκους: «Τραγούδια του κρασιού» και οι «12 παλιές επιτυχίες».

Ο Γιώργος Θεοφιλόπουλος είχε μεγάλη χορωδιακή δράση. Η προσφορά του υπήρξε σημαντική. Έγραψε, συνέθεσε και διασκεύασε πολλά τραγούδια, καντάδες, λαϊκά κ.ά., τα οποία κυκλοφόρησε σε βιβλία με τίτλους: «Ωραίες Χορωδίες», «Δημοτικά τραγούδια», «Παλιά Λαϊκά», για τετράφωνη ανδρική χορωδία, καθώς και για μεικτή χορωδία.

Επίσης, έγραψε και κυκλοφόρησε τη «Θεωρία μουσικής» και την «Αρμονία». Ο Γιώργος Θεοφιλόπουλος δεν ξέχασε ποτέ τη γενέτειρά του, Καλαμάτα, γι’ αυτό και την ύμνησε με τα τραγούδια και τις συνθέσεις του.
Αξίζει ν’ αναφερθούν μερικά απ’ αυτά για να ξαναθυμηθούν οι φίλοι τον αξέχαστο μαέστρο και δάσκαλο:
-Πόθος – Σαν πας, πουλί μου, στην Καλαμάτα
-23η Μαρτίου – Η λεβεντιά καμαρωτή
-Καλαμάτα – Ω, να ’στυβα πηχτό ηλιόφως
-Χορός Καλαματιανός – Αν ήταν να ’ρθω να λουστώ
-Καλαμάτα – Πορτοκάλι και αρμύρα
-Μεσσηνία – Χώρα μακάρων
-Παλιά Καλαμάτα – Σαν περπατώ τα πρωινά
-Καλαμάτα – Δώσ’ μου πανί μεταξωτό κ.α.

Αυτός ήταν ο αξέχαστος, συμπολίτης μας ταλαντούχος Γιώργος Θεοφιλόπουλος, ο τραγουδιστής και υμνητής του όμορφου τόπου μας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το έτος 1918 και πέθανε στην Αθήνα το 1998.

Βασίλειος Μανιάτης

1964 – 1967

Μαέστρος Μπριόλας Γιάννης - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Μπριόλας Γιάννης
Βιογραφικό

Μπριόλας

Μπριόλας Γιάνης

Υπήρξε ο πρωτεργάτης ιδρυτής του γυναικείου τμήματος του ΟΡΦΕΑ. Αληθινός εραστής της θείας τέχνης της μουσικής αγωνίσθηκε ως την τελευταία του στιγμή υπηρετώντας την. Δυστυχώς ο θάνατός του ήρθε νωρίς και δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το έργο του.

1976

Μαέστρος - Θεοδωράτος Μαργέτης Διονύσης - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Θεοδωράτος-Μαργέτης Διονύσης
Βιογραφικό

Θεοδωράτος

Ρέκβιεμ στον αείμνηστο Κεφαλονίτη μαέστρο Διονύση Θεοδωράτο Μαργέτη

Του Π. Ζαφειράτου
(από τον “Φωνόγραφο”)

Αγαπημένε Διονύση,

Πέρασαν δυο χρόνια από τότε που αιφνίδια πέταξες απ’ ανάμεσά μας και σε χάσαμε. Φτερούγισες, απλά κι αθόρυβα, όπως απλά κι αθόρυβα ήλθες, κι όπως πιότερο απλά κι αθόρυβα έζησες.

Κι όμως, όσοι σε γνωρίσαμε, νοιώθουμε, πως όσο πιο πολύ μακραίνει και χάνεται, στου χρόνου τα βάθη, η ημερομηνία που έπεσες πάνω στις επάλξεις του υπέροχου αγώνα σου για το ξαναζωντάνεμα της Κεφαλονίτικης καντάδας με τη διανοητική και καλλιτεχνική σου θέρμη, τόσο πιότερο κοντά μας ζεις κι ακούμε την πλατιά σου ανάσα. Είναι κι αυτό προνόμιο των διαλεχτών.

Απ’ τα παιδικά χρόνια κουβαλούσες μέσα σου μια φλόγα καλλιτεχνική που κρυφόκαιγε και συντηριόταν με το λιγοστό οξυγόνο ελευθερίας, που επέτρεπε ένα σκληρό χρονοβόρο και τερατώδικα γραφειοκρατικό, βιοποριστικό επάγγελμα, το επάγγελμα του τελωνειακού, που καθημερινά ερχόταν σε σύγκρουση με τον εσώτερο κόσμο σου και που το πιο δύσκολο ήταν να βρεις μια χρυσή τομή εξισορρόπησης. Έτσι, πιστεύω, πως για μια ολόκληρη ζωή, ένα κρυφό δράμα -χωρίς θεατές- παιζόταν μέσα σου, ένα δράμα που τελική και κορυφαία του πράξη, ήταν ο ίδιος ο ηρωικός θάνατος, ένας θάνατος που έφτασε σε μια περίοδο, που λυτρωμένος απ’ τα επαγγελματικά σου δεσμά, ρίχτηκες ορμητικά στη μάχη, για να κερδίσεις το χαμένο χρόνο και να δώσεις αυτό που μπορούσες με το διάβα σου στη ζωή. Δεν το μπόρεσες, όχι γιατί στέρεψε η καλλιτεχνική σου φλέβα, αλλά γιατί σε πρόλαβε ύπουλα ο θάνατος· κι είχες τόσα πολλά να μας δώσεις. Αλλά, μήπως, τάχα γι’ αυτό ήσουν λιγότερο καλλιτέχνης, πολύ δε περισσότερο λιγότερο ήρωας;

Κάποτε, απ’ τα χείλη του Άγιου της παγκόσμιας Ποίησης, του Χαίντερλιν, ειπώθηκαν ετούτα τα λόγια:
«Τα κύματα της καρδιάς, δε θα ορμούσαν με τόσο όμορφους αφρούς, και δε θα γίνονταν πνεύμα, αν κατάντικρυ τους δε στέκονταν ο παλιός βουβός βράχος της μοίρας»

Αγαπημένε Διονύση

Της δικής σου υπέροχης καρδιάς τα κύματα σπώντας στ’ άγρια βράχια μιας σκληρής και ύπουλης μοίρας, αν δεν έγιναν πνεύμα, έγιναν κάτι πιότερο χρειαζούμενο στους καιρούς μας. Στους καιρούς μας που κατακλύζονται απ’ ορμητικές θύελλες σκληρότητας κι απανθρωπιάς, και αέναα κύματα μίσους, από σωρούς ακαταμέτρητους πνευματικών και καλλιτεχνικών υποπροϊόντων, που αφανίζουν την αισθητική μας αντίληψη χάνοντας την αίσθηση του ωραίου.

Έγιναν αγάπη απέραντη και αγνή σαν το νερό που πρωτοβγαίνει απ’ την πηγή του. Έγιναν τραγούδι καθάριο, ελληνικό, βγαλμένο μέσα απ’ τον πόνο και το μόχθο των απλών ανθρώπων, μέσα απ’ τα βογγητά του σκληρού καθημερινού του κάματου. Αντιπαράθεσες στις κραυγές του μίσους και της βαρβαρότητας τη γλυκιά εγκαρτέρηση ενός ομορφότερου αύριο.

Στ’ άγρια ουρλιαχτά του ξενόφερτου κανιβαλισμού, πάσκισες να ζωντανέψεις το γνήσιο τραγούδι, την καντάδα της αγαπημένης μας Κεφαλονιάς. Δεν ολοκλήρωσες την ευγενική σου προσπάθεια κι έπεσες πάνω στη μάχη πριν προλάβεις να μας πεις το στερνό σου τραγούδι που υπεραγαπούσες, το: «Νύχτα βγαίνει το φεγγάρι».

Ναι, αξέχαστε Διονύση, αλλάζω το τραγούδι σου και λέω:
«νύχτα βγήκε το φεγγάρι
σιγαλά στον ουρανό,
μα δεν του ‘κανες τη χάρη
το τραγούδι του ν’ αρχίσεις,
τι αχ! στο πλάι εκεί τριγύρα
σου έστησε καρτέρι η μοίρα.
Κι έμειναν χωρίς τραγούδι
Το πικρό εκείνο δείλι
ο χλωμός ουράνιος φάρος,
οι δικοί σου κι όλοι οι φίλοι,
τι αχ! σε άρπαξεν ο χάρος»

Κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτό που τον προόρισε κάποιο πεπρωμένο, κάποια εσώτερη παρόρμηση. Αργά ή γρήγορα θα βγει στο φως για υλοποίηση. Κι ο παλιός, Γερμανός ποιητής, μας το λέει:
«Άνθρωπε κείνο που ποθείς,
κείνο κι εσύ θα γένεις.
Θεός, αν αγαπάς Θεό,
και γη, τη γη αν λατρεύεις».

Το τραγούδι λάτρεψες από μικρός, για το τραγούδι μόχθησες, και νότα τραγουδιού βγήκε από τη στερνή πνοή σου.

Συμπυκνώνοντας το νόημα της ζωής σου, θα μπορούσες και συ να πεις με δυο στίχους:
«Κι αν έφτασε του Ήλιου μου το γέρμα
κι οι πρόγονοι με κράξανε στον Άδη,
καλωσορίζω της ζωής το τέρμα
άξιο του ανθρώπου, αν άφησα στη γη σημάδι».

Κι ακόμα το μήνυμα της, πως η αγνή ψυχή και η καθάρια συνείδηση, μένουν αμόλυντες απ’ το ρύπο του σύγχρονου βάρβαρου πολιτισμού, που αδιάκοπα μαίνεται και μουγκρίζει ολόγυρα μας.

Υ.Γ.: του Ν.Γ.: Τον αείμνηστο, Διονύση, τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ήτανε Τελώνης στην Καλαμάτα και, παράλληλα, Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας. Εγώ, ήμουνα Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Τρίπολης και έβγαζα ένα Ροταριανό περιοδικό το οποίο του έστελνα. Οι δύο όμιλοι κάναμε μία συνεστίαση στην Καλαμάτα και μία στην Τρίπολη… Από τότε εκτίμησα τον χαρακτήρα του, τις γνώσεις του, την κουλτούρα του και, κυρίως, τη μουσική του κατάρτιση… Ήτανε Μαέστρος της χορωδίας “Ορφέας” Καλαμάτας και έπαιζε και κιθάρα· μάλιστα, στις δύο συνεστιάσεις, αλλά και στις άλλες ανεπίσημες συναντήσεις, δεν ξεχνούσε να φέρνει την κιθάρα και να μας διασκεδάζει…

Πριν ιδρύσω (1979) τη Χορωδία-Μαντολινάτα “Ορφέας” Τρίπολης, το φθινόπωρο του 1978 κατέβηκα δυο τρεις φορές στην Καλαμάτα και συζήτησα το θέμα… ζητώντας του βοήθεια… “Προχώρησε κι εγώ είμαι εδώ” ήτανε η απάντησή του… Όπως κι έγινε…: Του το ζήτησα και, μετέτρεψε την “Κασσιανή” του Πολυκράτη, από Αντρική για Μικτή, και μου την έστειλε, τη Λειτουργία, επίσης, αλλά και κάπου δέκα κομμάτια, ειδικά για τη Μαντολινάτα…, δηλ. σύμφωνα με τα όργανα, τότε, που διαθέταμε και τη δυνατότητα των πρωτάρηδων μουσικών μας…

Ήτανε ένας πολύ φιλότιμος άνθρωπος, γλυκύτατος στην όψη και τους τρόπους… ένας από τους δυο τρεις πιο καλούς μαθητές του άλλου μεγάλου δάσκαλου, του Αινιάν!

Πάντα τον θυμάμαι…· ας είναι καλά εκεί που είναι…· μας λείπει…
Ν.Γ. – 17/6/2016

1967 – 1979

Μαέστρος Κακίτσης Γιώργος - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Κακίτσης Γιώργος
Βιογραφικό

Κακίτσης

Κακίτσης Γιώργος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 και σπούδασε μουσική κοντά στον διακεκριμένο αρχιμουσικό Αλέκο Αινιάν , το σύστημα του οποίου θεωρείτε από αρκετούς το καλλίτερο στον κόσμο για την εκμάθηση της μουσικής σ’ όλους τους τομείς : Θεωρία , Σολφέζ , Αρμονία , Χορωδία , Ορχήστρα . Παρακολούθησε ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών κοντά στους Μ. Βάρβογλη , Αντ. Ευαγγελάτο & Μιλτ. Κουτούγκο . Απεφοίτησε αριστούχος στο πτυχείο Ωδικής και Αρμονίας .

Οφείλει πολλά στις εμπειρίες του ως μαθητής και χορωδός κοντά στους Α. Αινιάν , Κ. Χάγιο , Μ. Βούρτση , Μ. Βάρβογλη , Μ. Κουτούγκο και Αντ. Ευαγγελάτο . Ακόμη η συμμετοχή του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ χορωδιών καθώς και σε Ελληνικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς συνέβαλαν στη διαμόρφωση μιας πλατειάς και βαθειάς αντίληψης των συστημάτων για καλλίτερη εκπαιδευτική εμπειρία του στον Ελληνικό Χορωδιακό και Μουσικό εκπαιδευτικό γενικά χώρο . Διηύθυνε πάρα πολλές χορωδίες . Δίδαξε και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

1993 – 1995

Μαέστρος Γιώτα Αντωνίου - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Αντωνίου Γιώτα
Βιογραφικό

Αντωνίου

Αντωνίου Γιώτα

Απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Πάτρας με δάσκαλο τον Πατρινό μουσουργό Δημήτρη Σινούρη , την πιανίστα Ουρανία Σταθακοπούλου και την υψίφωνο Στέλα Κούρτη-Αποστολάκου . Συνέχισε τις σπουδές τραγουδιού στην Αθήνα και παρακολούθησε σεμινάρια σε μουσικές ακαδημίες του εξωτερικού . Δίδαξε σε ωδεία της Πάτρας και στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων . Έχει διευθύνει παιδικές χορωδίες και έχει πραγματοποιήσει διεθνή ρεσιτάλ , ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις . Το 1990 και το 1994 πήρε σε Διεθνή Διαγωνισμό στην Αθήνα και NEERPELT Βελγίου Β’ Βραβείο και Αργυρό μετάλλιο . Το 1992 , 1994 , 1995 συμμετείχε με το «Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Πάτρας» σε Διεθνή Διαγωνισμό στην Αθήνα και στο ARHNEM Ολλανδίας , όπου κέρδισε Β΄ Βραβείο και Αργυρό Μετάλλιο . Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ελληνικό Ωδείο Πάτρας «Δημήτρης Σινούρης».

1995 – 1996

Καγκάδη Ευανθία
Βιογραφικό

Αντωνίου

Καγκάδη Ευανθία

Διηύθυνε τη χορωδία του Ορφέα το 2004. Είναι μόνιμη εκπαιδευτικός μουσικής στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχει συντονίσει ποικίλα πολιτιστικά προγράμματα και καινοτόμους εκπαιδευτικές δράσεις, που αφορούν τη μουσική και το θέατρο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Μουσική, Κουλτούρα και Επικοινωνία: Ανθρωπολογικές και επικοινωνιακές προσεγγίσεις της μουσικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο μετείχε ως υπότροφος του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών για τα έτη 2010-2012. Επίσης έχει σπουδάσει πιάνο (Εθνικό Ωδείο – πτυχίο), ανώτερα θεωρητικά (Εθνικό Ωδείο – πτυχίο Φούγκας) και διεύθυνση χορωδίας (Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης – πτυχίο). Έχει εργαστεί ως χορωδός στο επαγγελματικό μουσικό σχήμα Fons musicalis, λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες και σε παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών. Ακόμη έχει διδάξει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και χορωδία στον Ορφέα και άλλους μουσικούς οργανισμούς.

2004

Μαέστρος - Λαζάρου Ανδρέας - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Λαζάρου Ανδρέας
Βιογραφικό

Αντωνίου

Λαζάρου Ανδρέας

Αξιόλογος μαέστρος χορωδιών , τραγουδιστής (βαρύτονος) και καθηγητής μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση . Από μικρός έδειξε την κλίση του στη μουσική , σπουδάζοντας κιθάρα και θεωρητικά . Επίσης τραγουδούσε σε εκκλησίες και στη Χορωδία Αθηναϊκής Καντάδας του Νίκου Τσιλίφη . Συνέχισε σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης . Δίδαξε επί σειρά ετών μουσική στο Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης . Από το 1980 ασχολήθηκε με τη διεύθυνση μικτών χορωδιών , επιδεικνύοντας έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (12 συμμετοχές σε διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς ) . Τον Φεβρουάριο του 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση της μικτής χορωδίας Κερατέας και άλλων φωνητικών συνόλων . Στους δίσκους του ως τραγουδιστής «Νίκος Χατζηαποστόλου 2» (1967) , «Η Γυναίκα του Δρόμου « (1970) , «Μεγάλες αλήθειες» (1976) , κλπ.

Σύζυγός του η καταξιωμένη υψίφωνος Φλώρας Κατωγά.

Στην oδό Φωκαίας στο «Μπέλ Μαιζόν» με την Koμπανία «Τρoβαδoύρoι», κουαρτέτο το ζεύγος Λαζάρου και το ζεύγος Γεωργίου Kακίτση με κιθάρες σε ερμηνείες νέου κύματος, και αξέχαστες παλιές μελωδίες και οπερέτες (1970).

2005 – 2008

Μαέστρος - Ιβάν Μάτζαρης - Μουσικός Όμιλος Ορφέας Καλαμάτα

Μάτζαρης Ιβάν
Βιογραφικό

Αντωνίου

Ιβάν Μάτζαρης

Γεννήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας το 1961. Σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο της Οδησσού (1968-1978). Πήρε Δίπλωμα Διευθυντή Χορωδίας, Καθηγητή Διεύθυνσης Χορωδίας, Καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών και Διεύθυνσης Συμφωνικής Ορχήστρας από την Κρατική Ακαδημία Μουσικής της Οδησσού (1979-1985).

Από το 1986 διηύθυνε το Φωνητικό και Χορευτικό Σύνολο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες σε πόλεις της τότε Ε.Σ.Σ.Δ. καθώς και σε Κούβα, Ιταλία, Βουλγαρία.

Πραγματοποίησε στη Σεβαστούπολη πολλές μουσικές διαλέξεις με επίδειξη τεχνικής Ορχήστρας – Χορωδίας και διετέλεσε στην ίδια πόλη και Διευθυντής Μικτής εκκλησιαστικής χορωδίας. Από το 1990 εργάστηκε ως Διευθυντής Χορωδίας της Φιλαρμονικής της Οδησσού και δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά και Διεύθυνση Χορωδίας στη Μουσική Ακαδημία της ίδιας πόλης.

Από το 1997 είναι καθηγητής Μουσικής και Διευθυντής των Ορχηστρικών Συνόλων και των Χορωδιών στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας καθώς και Διευθυντής Χορωδίας στο Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ». Το 1998 απέκτησε την Ελληνική Ιθαγένεια και έγινε δημότης Καλαμάτας.

1997 – 2003 & 2008 – σήμερα

Μέλη

Όλα τα καταγεγραμμένα μέλη του ΟΡΦΕΑ, ενεργά ή που συμμετείχαν στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της πορείας του

ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Αλεβίζος Ευστάθιος, Αναγνωστοπούλου Λίλιαν, Δραγώνας Παναγιώτης, Θεοδωράτος-Μαργέτης Διονύσης, Καράμπελας Παναγιώτης, Κλείδωνας Παναγιώτης, Μάλαμας Κων/νος, Μαυρέας Σπύρος, Νικητάκης Γεώργιος, Πλατανιάς Αντώνιος, Σπίνος Γεώργιος, Σπίνος Φώτιος, Μπουφέας Αλέξανδρος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

Αλεβίζος Ευστάθιος, Αναγνωστοπούλου Λίλιαν, Γραμμένος Παναγιώτης, Κουτσομανιώτης Νικόλαος, Μάλαμας Κώστας, Μαυρέας Σπύρος, Μουτεβελής Θεόδωρος, Μπουφέας Αλέξανδρος, Ναθαναήλ Λιλή, Νικητάκης Γεώργιος, Πανταζόπουλος Ηλίας, Περπινιάς Ευάγγελος, Πλατανιά Λούλα, Τζεφερεμιναίος Νικόλαος, Φραγκούλη Έλσα, Βασιλάκη Γεωργία

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Δημητρακόπουλος Γεώργιος, Θεοδωρακάκος Λάκης, Καράμπελας Παναγιώτης, Λιανός Νικόλαος, Μαυρέας Σπύρος, Νικητάκης Γεώργιος, Πατσόπουλος Γεώργιος, Πλατανιάς Αντώνιος

ΤΑΜΙΕΣ

Δημητρακόπουλος Γεώργιος, Ηλιόπουλος Παύλος, Κλείδωνας Παναγιώτης, Νικητάκης Γεώργιος, Νικολέας Κωνσταντίνος, Πανταζόπουλος Ηλίας, Παυλίκος Γεώργιος, Πετρόπουλος Νικόλαος, Πολυμενέας Νίκος

ΜΕΛΗ

Αλεβίζου Σταυρούλα, Βασιλάκη Γεωργία, Γκλεγκλέ Πόπη, Δραγώνας Παναγιώτης, Καλαμαράς Γεώργιος, Καλογερόπουλος Δημήτριος, Κόλια Ευσταθία, Κουκούτσης Κωνσταντίνος, Kουτσομανιώτη Ελένη, Κυριακάκη Σταυρούλα, Λάρδα Φεβρωνία, Λαμπρόπουλος Μελέτης, Μοιρέα Μαρία, Οικονομάκης Νικόλαος, Πανταζόπουλος Ηλίας, Πανταζόπουλος Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Πλατανιά Λούλα, Πλατανιάς Αντώνιος, Σπηλιωτόπουλος Παναγιώτης, Άϊζενμπαχ Σαμίρα, Φωτεινάκης Γεώργιος

Ιστορικό δράσεων

Καταγεγραμένες δράσεις του Ορφέα μέσα στο χρόνο

1957
                                  17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΙΔΡΥΣΗ

Στις 15 Δεκεμβρίου 1956 με πρωτοβουλία του Φώτη Γ. Σπίνου και με τη βοήθεια των μαέστρων των εκκλησιαστικών χορωδιών των Ι.Ν. Παμμ. Ταξιαρχών και Αναλήψεως κ.κ. Γεωργίου Κούμανη και Δημήτριου Βαγγαλάτη αποφασίστηκε η ίδρυση του «ΟΡΦΕΑ» με 35 μελη ερασιτέχνες από τις δύο χορωδίες και με διευθυντή το νεαρό τότε και ταλαντούχο μαέστρο Νίκο Κουτσομανιώτη .

20 Δεκεμβρίου ορίζεται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή με Πρόεδρο το Φώτη Σπίνο και στις 17 Ιανουαρίου 1957 εγκρίνεται το καταστατικό του Μουσικού Ομίλου «ΟΡΦΕΥΣ» Καλαμάτας και η ανδρική χορωδία του αρχίζει το δημιουργικό της έργο .

31 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : η χορωδία εμφανίζεται στο κοινό της Καλαμάτας στην πρώτη της συναυλία με 12 χορωδιακά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
28 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΗΠΟΣ ΕΔΕΜ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1958
26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
25 ΜΑΪΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
16 ΙΟΥΛΙΟΥ : Α’ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΡΑΔΥΝΟ
5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Φιλαρμονική Καλαμάτας Διεύθυνση Μιχάλης Παπασταθόπουλος , Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα Διεύθυνση Νίκος Τσιλίφης
30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ : B’ ΜΟΥΣΙΚΟ BΡΑΔΥΝΟ
1959
12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Φιλαρμονική Καλαμάτας Διεύθυνση Μιχάλης Παπασταθόπουλος
24 ΜΑΪΟΥ – ΡΕΞ : Γ’ ΜΟΥΣΙΚΟ BΡΑΔΥΝΟ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , πιάνο Νίκη Σπ. Παπαδοπούλου , σολίστ Νίκος Τζεφερεμιναίος
12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : Πανελλήνιος διαγωνισμός χορωδιών ΑΣΔΑΝ-ΥΠΑΑΚ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης Β’ Βραβείο & επτά χιλιάδες δραχμές
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-24η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ : Δ’ ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΡΑΔΥΝΟ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης και το «ΤΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ» Γιώργος Καλαμαράς – Γιώργος Νικητάκης – Ηλίας Πανταζόπουλος
1960
27 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΦΙΛΙΑΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
15 ΜΑΪΟΥ – ΚΑΣΤΡΟ-Α’ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ : Διεύθυνση Νίκος                            Κουτσομανιώτης
26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΘΗΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ- Β’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης Έπαινος
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-25η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1961
4 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Μαντολινάτα διεύθυνση Γεώργιος Σκλήκας , Θεόδωρος Μουτεβελής , σολίστ Γιώργος Καλούλης
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-26η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΧΩΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης και το «ΤΡΙΟ ΤΟΥ ΟΡΦΕΩΣ» Γιώργος Καλαμαράς – Γιώργος Νικητάκης – Νίκος Κουτσομανιώτης
1962
28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλέκτων : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
8 ΜΑΪΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
21 ΣΕΠ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-27η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1963
10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Μαντολινάτα διεύθυνση Θεόδωρος Μουτεβελής
8 ΜΑΪΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Φιλαρμονική Καλαμάτας Διεύθυνση Μιχάλης Παπασταθόπουλος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 28η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1964
26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Γιώργος Θεοφιλόπουλος , Ορχήστρα Εγχόρδων «Αθηναίων Καλλιτεχνών» , σολίστ Τάκης Κασιμάτης
30 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ «ΑΚΡΟΠΟΛ» : Διεύθυνση Γιώργος Θεοφιλόπουλος , Ορχήστρα Εγχόρδων , σολίστ Τάκης Κασιμάτης
10 ΜΑΪΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης – Θεόδωρος Μουτεβελής
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ :
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Διεθνής Έκθεση
1965
3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης (βασιλόπιττα)
17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης, σολίστ Γιώργος Καπερνάρος, πιάνο Τούλα Μαυρέα
2 ΜΑΪΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
13 ΙΟΥΝΙΟΥ : ΠΥΡΓΟΣ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
27 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΡΟΔΟΣ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΗΠΟΣ ΕΔΕΜ : Μουσικό Βραδυνό Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1966
20 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Φιλαρμονική Καλαμάτας Διεύθυνση Διονύσιος Βισβάρδης
9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1967
30 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Γεώργιος Θεοφιλόπουλος , Διονύσιος Θεοδωράτος-Μαργέτης , Μαντολινάτα διεύθυνση Θεόδωρος Μουτεβελής , Φιλαρμονική Καλαμάτας διεύθυνση Διονύσιος Βισβάρδης
13 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Μαντολινάτα και Δημοτική Φιλαρμονική διεύθυνση Διονύσιος Βισβάρδης , σολίστ Νίκος Μοσχονάς , Μαρία Κερεστετζή , πιάνο Δημήτρης Μηχαηλίδης
1968
7 ΜΑΪΟΥ – ΚΗΠΟΣ ΕΔΕΜ : Μουσικό Βραδυνό
9 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Ορχήστρα Εγχόρδων διεύθυνση Αλέκος Αθανασιάδης , σολίστ Τάκης Κασιμάτης , Ανδρέας Λαζάρου
7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Φιλαρμονική Καλαμάτας διεύθυνση Διονύσιος Βισβάρδης , σολίστ Ανδρέας Λαζάρου
1969
29 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΧΩΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :
1970
21 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
10 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΛΜΥΡΟΣ : Μουσικό Βραδυνό
21 ΙΟΥΝΙΟΥ- ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Φιλαρμονική Καλαμάτας διεύθυνση Διονύσιος Βισβάρδης , σολίστ Οδυσσέας Ξηρόκωστας
2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Διονύσης                             Θεοδωράτος-Μαργέτης σολίστ Γιώργος Καλαμαράς – Αλέκος Βαγγαλάτης
9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΤΡΑ : Διεύθυνση Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΗΞΟΥΡΙ : Διεύθυνση Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΕΣΣΗΝΗ : Διεύθυνση Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Διονύσης                             Θεοδωράτος-Μαργέτης
27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
1971
31 ΜΑΪΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
26 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΛΜΥΡΟΣ : Βραδυνό , Αδελφές Μπρόγιερ , Δάκης
1972
23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης σολίστ Βάνα Κρασσακοπούλου-Χαλκίδη υψίφωνος , Κούλης Συκιώτης πιάνο , Νικόλαος Σκλήκας αρμόνιο , Θάνος Καρβέλας παρουσίαση προγράμματος
3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΑΫΓΕΤΟΣ BEACH : Μουσικό Βραδυνό
1973
26 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΜΠΗΤΣ : Μουσικό Βραδυνό – Κλειώ Δενάρδου , Μαστέλος – Δημησιάνος , Χρ. Τράνταλης , Έφη Καρανυζά , Ελεάνα , ορχήστρα Χρήσου Μουραμπά
8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ : συμμετοχή στη Ναυτική Εβδομάδα
23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1974
20 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1975
24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΚΗΠΟΣ ΕΔΕΜ : Μουσικό Βραδυνό : Γιώργος Κατσαρός , Γιάννης Πουλόπουλος , Δούκισσα , Γιάννης Ντουνιάς , Χριστίνα
2 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης , σολίστ Δάνης Τσακιρίδης , Ανδρέας Λαζάρου , πιάνο Τούλα Μαυρέα
3-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ : ηχογραφήσεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς
1976
23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ :  Απαγγελία Άννα Συνοδινού , πιάνο Τούλα Μαυρέα , Διεύθυνση : Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης , Νίκος Κουτσομανιώτης , Θεόδωρος Μουτεβελής , σολίστ  Θεόδωρος Μουτεβελής
2 ΜΑΪΟΥ – ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
9-12 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
1977
6 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ : Μουσικό Βραδυνό : Τάκης Μωράκης και τα βιολιά του – Νάντια Κωνσταντοπούλου – Τώνης Μαρούδας
21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1978
25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης , πιάνο Τούλα Μαυρέα , σολίστ Λούλα Πλατανιά , Λιλή Ναθαναήλ , Μαρία Μπριόλα , Γιώργος Καλαμαράς
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης , πιάνο Τούλα Μαυρέα , σολίστ Λούλα Πλατανιά , Λιλή Ναθαναήλ , Μαρία Μπριόλα , Γιώργος Καλαμαράς
19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης , πιάνο Τούλα Μαυρέα , σολίστ Λούλα Πλατανιά , Λιλή Ναθαναήλ , Μαρία Μπριόλα , Γιώργος Καλαμαράς
3-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΗΞΟΥΡΙ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : Διεύθυνση Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης ,
20-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : στην τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ
1979
9 ΜΑΪΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Πιάνο Τούλα Μαυρέα , σολίστ : Λιλή Ναθαναήλ, Λούλα Πλατανιά , Διεύθυνση : Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
14 ΜΑΪΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Πιάνο Τούλα Μαυρέα , σολίστ : Λιλή Ναθαναήλ , Λούλα Πλατανιά , Διεύθυνση : Διονύσης Θεοδωράτος-Μαργέτης
1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΟΡΟΣ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1980
5 ΜΑΪΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , πιάνο Νίκος Τσολάκης, σολίστ : Λιλή Ναθαναήλ , Λούλα Πλατανιά , Γιώργος Καλαμαράς
29 ΙΟΥΝΊΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΥΣΤΡΙΑ –ΒΙΕΝΝΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1981
8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , σολίστ : Λούλα Πλατανιά , Γιώργος Καλαμαράς , πιάνο Κούλης Συκιώτης , Παιδική Χορωδία : διεύθυνση Απόστολος Τσάφος
17-19 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΙΤΑΛΙΑ – ΛΟΡΕΤΟ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
20-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1982
19-21 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Δ’ Συνάντηση Ελληνικών Χορωδιών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , προλογίζει ο Δημήτριος Τερζάκης
27-29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : ΣΤ’ Συνάντηση Ελληνικών Χορωδιών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης – Μικτή Χορωδία Αμπελώνα διεύθυνση Νικόλαος Νικολάου – Μικτή Χορωδία ΟΡΦΕΑ Τρίπολης διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας – Μικτή Χορωδία ΟΤΕ διεύθυνση Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος – Μικτή Χορωδία ΟΡΦΕΑ Λαμίας διεύθυνση Ευθύμιος Τζοβανάκης – Μικτή Δημοτική Χορωδία Βόλου διεύθυνση Γιάννης Καρκάλας
11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ : στο Φιλοσοφικό Συνέδριο .
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΤΡΑ : 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1983
1 ΜΑΪΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , προλογίζει ο Αναστάσιος Μπίτσικας
2-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1984
28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης Χορωδία Μαντολινάτα Τρίπολης ΟΡΦΕΑΣ διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας διεύθυνση Σταύρος Σολωμός
28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : Τουριστικό Σεμινάριο – Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ –  Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΛΗΞΟΥΡΙ : 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ : 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1985
26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Πειραματική Χορωδία Δημήτρη Παπαποστόλου διεύθυνση Δημήτρης Παπαποστόλου , Χορωδία ΟΤΕ διεύθυνση Αλέκος Παπαγιαννόπουλος
3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : για τα παιδιά της Αιθιοπίας – Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς
29 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΕΡΜΙΟΝΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Χορωδία ΟΡΦΕΥΣ Τρίπολης διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας
9 ΝΟΕΜΒΡΙΟY – ΑΘΗΝΑ : 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY – ΣΠΑΡΤΗ : 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟY – ΚΑΛΑΜΑΤΑ : 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1986
27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς
12-13 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας , Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , παρουσίαση Αλέξης Κωστάλας , Αντώνης Πλατανιάς , Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων διεύθυνση Γιώργος Γογγάκης , Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας διεύθυνση Σταύρος Σολωμός , Χορωδία ΟΤΕ διεύθυνση Αλέκος Παπαγιαννόπουλος , Χορωδία Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου διεύθυνση Γιάννης Καρκάλας
6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΚΟΙΤΗ ΝΕΔΟΝΤΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΤΡΑ : 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1987
6-8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : Α’ Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ : Διεύθυνση Δημήτρης Παπαποστόλου , Νίκος Κουτσομανιώτης , Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς
9-10 ΜΑΪΟΥ – ΚΗΦΙΣΙΑ : 8ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κηφισιάς Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1988
23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ : Διεύθυνση Δημήτρης Παπαποστόλου , Νίκος Κουτσομανιώτης , Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς , απαγγέλει ο Χρήστος Γιαννιώτης
18-19 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , παρουσίαση προγράμματος Αντώνης Πλατανιάς , Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία Δημήτρη Παπαποστόλου ,διεύθυνση Δημήτρης Παπαποστόλου , Πειραματική Χορωδία Δημήτρη Παπαποστόλου , Μουσικός Όμιλος Λαμίας ΟΡΦΕΥΣ , Χορωδία Μαντολινάτα Τρίπολης ΟΡΦΕΥΣ , Δημοτική Χορωδία Τρικάλων , Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου ΟΡΦΕΥΣ , Οργανικό Σύνολο PRO ARTE ,
1989
23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΗΛΕΚΤΡΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΔΗΠΕΘΕΚ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , σολίστ Θέμις Σερμιέ , Ιουλία Τρούσσα , πιάνο Γιώργος Κουρουπός , κιθάρα Νίκος Κουτσομανιώτης , Χαράλαμπος Πετρουλάκης , Δημήτρης Πλατανιάς
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία Δημήτρη Παπαποστόλου , Διεύθυνση Δημήτρης Παπαποστόλου
3 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Αντώνης Κοντογεωργίου , πιάνο Γιώργος Κουρουπός
3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : Β’ Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1990
23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
6-7 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , παρουσίαση Αλέξης Κωστάλας , Χορωδία Δωματίου Ακαδημίας Μονάχου διεύθυνση Fritz Schieri , Χορωδία AMETSA Ιρούν Ισπανίας διεύθυνση Jose Manuel Tife , Χορωδία Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου διεύθυνση Γιάννης Καρκάλας , Χορωδία Παιδική Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΑ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1- 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : Γ’ Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1991
30 ΜΑΡΤΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
4 ΜΑΪΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Χορωδία Μαντολινάτα Τρίπολης ΟΡΦΕΥΣ διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , Χορωδίου Μουσικού Ομίλου Σπάρτης διεύθυνση Νίτσα Σακκέτα-Δημάκου
18 ΜΑΪΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης , Χορωδία Μαντολινάτα Τρίπολης ΟΡΦΕΥΣ διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , Χορωδίου Μουσικού Ομίλου Σπάρτης διεύθυνση Νίτσα Σακκέτα-Δημάκου
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Νίκος Κουτσομανιώτης
1992
18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , Περικλής Παπαδόπουλος , Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς
4 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : συμμετοχή στην «Ορθόδοξη Λειτουργία» του Δημήτρη Παπαποστόλου με άλλες χορωδίες .
1993
21 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης
26 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης
10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης , Βυζαντινή Χορωδία διεύθυνση Απόστολος Τσάφος , Προλογίζει ο Αντώνης Πλατανιάς
9 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ : 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης
13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ELITE : Συνέδριο οδοντιάτρων . Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης
1994
23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 1η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης , Χορωδία ΟΤΕ διεύθυνση Αλέκος Παπαγιαννόπουλος , Χορωδία Τρίπολης ΟΡΦΕΥΣ διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , Βυζαντινή Χορωδία Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Απόστολος Τσάφος
30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : 3η Διεθνής Χορωδιακή Συνάντηση Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης
10-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης
1995
15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 2η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης , Χορωδία Αρμονία Πρέβεζας διεύθυνση Βαλεντίν Στεφάνοβ , Παιδική Χορωδία Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου διεύθυνση Δημήτρης Κανάρης
26 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Γιώργος Κακίτσης Πιάνο Άννα-Μαρία Μουτεβελή
29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Γιώτα Αντωνίου , πιάνο Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου , Παιδική Χορωδία διεύθυνση Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου , Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Πάτρας διεύθυνση Γιώτα Αντωνίου
1996
6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 3η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Γιώτα Αντωνίου , Πολυφωνική Χορωδία Βόλου διεύθυνση Γιάννης Καρκάλας , Χορωδία Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής Δήμου Υμηττού διεύθυνση Δημήτρης Παπαδημητρίου , ανάγνωση κειμένων Χρήστος Γιαννιώτης
8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Γιώτα Αντωνίου Σολίστ Βαγγέλης Περπινιάς , Λούλα Πλατανιά , Ελένη Κουτσομανιώτη , Πόλυ Καλαμαρά , Ευτυχία Δημητρακοπούλου , Νάντια Σαρτζή , πιάνο Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου , Άννα-Μαρία Μουτεβελή , κιθάρα Δημήτρης Πλατανιάς , τουμπελέκι Ελένη Καμβυσίδη
24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑ : Διεύθυνση Γιώτα Αντωνίου , σολίστ Βαγγέλης Περπινιάς , Λούλα Πλατανιά , Ελένη Κουτσομανιώτη , Πόλυ Καλαμαρά , Ευτυχία Δημητρακοπούλου , Νάντια Σαρτζή , πιάνο Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου , Άννα-Μαρία Μουτεβελή , κιθάρα Δημήτρης Πλατανιάς , τουμπελέκι Ελένη Καμβυσίδη
30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΤΡΑ : Διεύθυνση Γιώτα Αντωνίου , πιάνο Μαρία Κωσταγιαννακοπούλου , τουμπελέκι Ελένη Καμβυσίδη , σολίστ Βαγγέλης Περπινιάς , Ευτυχία Δημητρακοπούλου , Νάντια Σαρτζή
22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Μανώλης Παπαγιάννης
1997
19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 4η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Απόστολος Τσάφος , Χορωδία Ι.Ν. Παντάνσσας Πατρών διεύθυνση Κωσταντίνος Λαγουμιτζής , Χορωδία Θεσσαλονίκης διεύθυνση Μαίρη Κωσταντινίδου
14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : 6η Διεθνής Χορωδιακή Συνάντηση Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
1998
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 5η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Απόστολος Τσάφος , Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Δήμου Κορίνθου διεύθυνση Φάλια Παπαγιαννοπούλου , Χορωδία FONS MUSICALIS διεύθυνση Κωστής Κωνσταντάρας ανάγνωση κειμένων Χρήστος Γιαννιώτης
1999
1 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης πιάνο Χρήστος Μεντής
3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 6η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας διεύθυνση Σταύρος Μπερής , Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας διεύθυνση Σταύρος Σολωμός , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
8 ΜΑΪΟΥ – ΑΘΗΝΑ : 4η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
2000
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 7η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Δημήτρης Παπαποστόλου , Πειραματική Χορωδία Δημήτρη Παπαποστόλου
2001
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 8η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μουσικό Όμιλος Σπάρτης διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , Χορωδία Ορφέας Τρίπολης διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
4 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Χρήστος Μεντής , σολίστ Βαγγέλης Περπινιάς
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Χρήστος Μεντής , σολίστ Βαγγέλης Περπινιάς
2002
23 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 9η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία Αγίου Ελευθερίου Διεύθυνση Γιώργος Ναούμ , σολίστ Πέτρος Γαϊτάνος , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
2003
19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 10η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης διεύθυνση Βασίλης Παπακωνσταντίνου , Χορωδία Αγίου Βασιλείου Πειραιώς διεύθυνση Πρόδρομος Δασιγένης , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Χρήστος Μεντής
2004
3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 11η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ευανθία Καγκάδη , Βυζαντινή Χορωδία Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Νικόλαος Παπαδημητρίου , Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία Αθηνών διεύθυνση Χάρης Ραυτόπουλος , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
22 ΜΑΪΟΥ – ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ : Διεύθυνση Ευανθία Καγκάδη                              Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας διεύθυνση Σταύρος Μπερής
2005
23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 12η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , Βυζαντινή Χορωδία Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Nικόλαος Παπαδημητρίου , Xορωδία Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων διεύθυνση Βαλεντίν Στεφάνωφ , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
30 ΜΑΪΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου Πιάνο Στράτος Νικολόπουλος
2006
15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 13η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , Βυζαντινή Χορωδία Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Νικόλαος Παπαδημητρίου , Δημοτική Χορωδία Κερατέας Αττικής διεύθυνση Αναστάσιος Λαζάρου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
3 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , Δημοτική Χορωδία Παλαιού Φαλήρου διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , πιάνο Τάσος Λαζάρου
2007
30 ΜΑΪΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου πιάνο Στράτος Νικολόπουλος
3 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ : Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , πιάνο Στράτος Νικολόπουλος
22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου , Βυζαντινή Χορωδία Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Νικόλαος Παπαδημητρίου
2008
19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 14η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ανδρέας Λαζάρου ,  Βυζαντινή Χορωδία Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Νικόλαος Παπαδημητρίου , Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης διεύθυνση Βασίλης Τζαβάρας , Χορωδία Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών διεύθυνση Σταύρος Μπερής , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
2009
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 15η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών Μεσσηνίας «Ξένος Ο Κορώνης» διεύθυνση Νικόλαος Παπαδημητρίου , Χορωδία Πρέβεζας «ΑΡΜΟΝΙΑ» διεύθυνση Βαλεντίν Στεφάνωφ , Παιδική Χορωδία “ROSARTE” Αθηνών διεύθυνση Τριανταφυλλιά Μαστροσάββα , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» , Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Λουκάς Γεώργας  3ο Βραβείο  χίλια πεντακόσια ευρώ
2010
27 ΜΑΡΤΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 16η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών Μεσσηνίας «Ξένος Ο Κορώνης» διεύθυνση Νικόλαος Παπαδημητρίου , Μικτή Χορωδία «Μαρσύας» Μεταμόρφωσης Αττικής διεύθυνση Νικόλαος Καριώτης , Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου διεύθυνση Todor Cobakchiev , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
8 ΜΑΪΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ : Μουσικά Χαμόγελα Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
31 ΜΑΪΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης πιάνο Στάθης Γυφτάκης
19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Β’ Συνάντηση Εκκλησιαστικών Χορωδιών Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ιλισίων διεύθυνση Γρηγόρης Αναστασίου , Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών Μεσσηνίας «Ξένος Ο Κορώνης» διεύθυνση Ιωάννης Πλεμένος
2011
16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 17η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μικτή Χορωδία Ωδείου Καρδίτσας «Νίκος Ευθυμιάδης» διεύθυνση Νίκος Ευθυμιάδης , Χορωδία «Ambitus» Λεοντίου Λυκείου Ν. Σμύρνης διεύθυνση Κατερίνα Βασιλικού , Σύνολο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
14 ΜΑΪΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Πιάνο Στράτος Νικολόπουλος
2012
7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 18η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος διεύθυνση Κώστας Ευαγγελάτος , Χορωδία «Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής» διεύθυνση Δημήτρης Παπαδημητρίου , Σύνολο Εγχόρδων «FLEX» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
2 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Λουκάς Γεώργας , Χορωδία «Αρμονία» Καλαμάτας διεύθυνση Μιχάλης Γαργαλιώνης, Χορωδία «Ακρίτας» Καλαμάτας διεύθυνση Αγγελική Λαζάρου
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΚΟΡΩΝΗ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
2013
27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 19η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Παιδική Χορωδία και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης , Μουσικός Όμιλος Σπάρτης διεύθυνση Νίκος Καριώτης , Σύνολο Εγχόρδων «FLEX» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
19 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , με μαντολίνα και κιθάρες
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΚΟΡΩΝΗ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , με μαντολίνα και κιθάρες
2014
12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 20η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης σολίστ Κατερίνα Παλαιολόγου , Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μεικτή Χορωδία «Αρμονία» Καλαμάτας διεύθυνση Μιχάλης Γαργαλιώνης , Μεικτή Χορωδία  “Musica Sacra” Αθηνών διεύθυνση Χρήστος Παρασκευόπουλος , Σύνολο Εγχόρδων «FLEX» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ : Τροπάριο της Κασσιανής , διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
4 ΜΑΪΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ –«ΠΟΛΥΔΟΥΡΕΙΑ» : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
25 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης με μαντολίνα και κιθάρες
22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΝΑΥΠΛΙΟ : 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
2015
4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 21η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μεικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού διεύθυνση Σταύρος Μπερής , Μεικτή Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών διεύθυνση Λίνα Γερονίκου , Σύνολο Εγχόρδων «FLEX» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
22 ΙΟΥΝΙΟΥ– ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης με μαντολίνα και κιθάρες
14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ : συναυλία μετά τη λήξη της παρέλασης των χορωδιών του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας , μαζί με τις χορωδίες της Καλαμάτας ΟΡΦΕΥΣ, Αρμονία και Allegri , υπό τη διεύθυνση Αγγελικής Λαζάρου , Μιχάλη Γαργαλιώνη και Ιβάν Μάτζαρη .
15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ : συναυλία φιλίας συνοδεία μαντολινάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη και με τις χορωδίες Βοσνίας , Ισραήλ , Μουσικού Σχολείου Ιλίου .
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ : συναυλία φιλίας συνοδεία μαντολινάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη και με τις χορωδίες Allegri και Κίνας .
17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΤΕΝΤΑ : συναυλία μετά τη λήξη του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας , μαζί με τις χορωδίες της Καλαμάτας ΟΡΦΕΥΣ, Αρμονία και Allegri , υπό τη διεύθυνση Κριστιάν Λιούγκρεν και Κώστα Νικολέα , συνοδεία της φιλαρμονικής Καλαμάτας .
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ : συμμετοχή στο 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού υπό τη διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη , μαζί με τις χορωδίες Δήμου Παπάγου – Χολαργού υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή , Αιγιαλείας υπό τη διεύθυνση της Αλίκης Ζαφείρη και Εμπορικής Τράπεζας υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή
23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ : συμμετοχή σε συναυλία χορωδιών της Καλαμάτας για τα Χριστούγεννα υπό τη διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρη , μαζί με τις χορωδίες Εκπαιδευτηρίων Μπουγά υπό τη διεύθυνση της Κων/νας Κορμά , Αρμονίας υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη , Παραδοσιακή Δημοτικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίκα και Λυκείου Ελληνίδων υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κότσου .
2016
23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 22η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μεικτή Χορωδία Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσ/κης «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» διεύθυνση Γιάννα Αθανασιάδου , «Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο» διεύθυνση Δημήτρης Καραβέλης , Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Σύνολο Εγχόρδων «FLEX» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
14 ΜΑΪΟΥ – ΑΙΓΙΟ : «ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ» διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μεικτή Χορωδία Κηφισιάς 1937 διεύθυνση Χαρ. Μιχαηλίδης , Μεικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου – Χολαργού διεύθυνση Σταύρος Μπερής , Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας διεύθυνση Αλίκη Ζαφείρη
10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ : 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης διεύθυνση Χριστίνα Αθανασοπούλου , Χορωδία ΟΣΕ διεύθυνση Αιμίλιος Γιαννακόπουλος , «Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο» διεύθυνση Δημήτρης Καραβέλης , Μεικτή Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών διεύθυνση Λίνα Γερονίκου , Χορωδία υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού διεύθυνση Αιμίλιος Γιαννακόπουλος
21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης με μαντολίνα και κιθάρες
2017
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 23η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Βυζαντινή Χορωδία «Χόρευμα» Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Κων/νος Σιάχος , Μεικτή Χορωδία «Σύγχρονη Έκφραση»  διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης , Μειτό Φωνητικό Σύνολο “VOICE BOX » διεύθυνση Μαργαρίτα Παπαδημητρίου , Παιδική Χορωδία & Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Σύνολο Εγχόρδων «FLEX» Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Ι.Ν.ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης Χάλκινο Δίπλωμα
14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Κονσέρτο Φιλίας Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Autumn Whisper Choir CHINA , Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας διεύθυνση Πόπη Βαζαίου
21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗ 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης , Χορωδία Δήμου Κηφισιάς διεύθυνση Θανάσης Αρβανίτης
11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης ,  «Allegri» Καλαμάτας διεύθυνση Αγγελική Λαζάρου , «Αρμονία» Καλαμάτας διεύθυνση Μιχάλης Γαργαλιώνης
2018
31 ΜΑΡΤΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 24η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής διεύθυνση Κατερινα Τσίτσα , Βυζαντινή Χορωδία «Χόρευμα» Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Κων/νος Σιάχος , Ανδρική Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας  διεύθυνση Σταύρος Μπερής , Μεικτή Χορωδία «Ambitus» Λεοντίου Λυκείου Ν. Σμύρνης διεύθυνση Κατερίνα Βασιλικού , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
2019
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 25η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Χορωδία Ομοίων Φωνών Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας διεύθυνση Κατερίνα Τσίτσα , Παιδική και Νεανική Χορωδία «Rosarte» Αθηνών διεύθυνση Τριανταφυλλιά Μαστροσάββα , ανάγνωση κειμένων Αντώνης Πλατανιάς
17 ΜΑΪΟΥ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Παραδοσιακά Σύνολα Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας διεύθυνση Ευστρ. Κουδουνέλης – Γεωργ. Ψαραδέλλη – Αγγελ. Χιώτη , Χορίαμβος Ι.Μ. Μεσσηνίας διεύθυνση Νικόλας Παλαιολόγος
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΤΕΝΤΑ : Τελετή έναρξης 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ : Διαγωνισμός στον  3ο Διεθνή Διαγωνισμό & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , κατάκτηση ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ
4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : Συμμετοχή στην εκδήλωση της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων για τα Μνημεία των Αγίων Τόπων , διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
2020
Δεν διεξήχθησαν εκδηλώσεις λόγω κορονοϊού.
2021
20 ΜΑΡΤΙΟΥ – Ι.Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ : διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , βιντεοσκόπηση πατριωτικού τραγουδιού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
2022
5 ΙΟΥΝΙΟΥ – Ι.Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ : εορτασμός Αγίου Απόλλωνος – προστάτου του ΟΡΦΕΑ , με αρτοκλασία .
18 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΝΑΥΠΛΙΟ :  5η Συνάντηση Χορωδιών , μαζί με τις χορωδίες «Απόλλων» Πατρών , Κηφισιάς 1937 , «Ο ΕΥΜΟΛΠΟΣ» Κομοτινής και Χορ. Εργαστήρι Ναυπλίου . Στο πιάνο ο Στράτος Νικολόπουλος . Διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης .
19 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΝΑΥΠΛΙΟ : σεμινάριο τραγουδιού από τη Ρίτα Αντωνοπούλου .
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – – ΤΕΝΤΑ : Τελετή έναρξης 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – Ι.Ν.ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 4ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης. Χάλκινο Δίπλωμα
2023
21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : 6ο ΧΟΡ. ΦΕΣΤΙΒΑΛ διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , Μικτή Χορ. Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» διεύθυνση Todor Kabakchiev , Χορ. Εργαστήρι Ναυπλίου διεύθυνση Γιάννης Νικολόπουλος
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Ι.Ν. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ : 26η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης πιάνο Ελένη Ψαρρού , Χορ. Συλλόγου Ιεροψαλτών Μεσσηνίας «ΞΕΝΟΣ Ο ΚΟΡΩΝΗΣ» διεύθυνση Κων/νος Σιάχος , Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής Αθηνών διεύθυνση Χρήστος Κουτσονίκας , EQUABILI  Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο διεύθυνση Αγαθάγγελος Γεωργακάτος , παρουσίαση προγράμματος Αντώνης Πλατανιάς
26 ΜΑΪΟΥ – ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ : 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης πιάνο Στράτος Νικολόπουλος μαζί με άλλες 4 χορωδίες της Καλαμάτας .
4 ΙΟΥΝΙΟΥ – Ι.Μ. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ : εορτασμός Αγίου Απόλλωνος – προστάτου του ΟΡΦΕΑ , με αρτοκλασία και κεράσματα .
3 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : συμμετοχή στον εορτασμό των 30 χρόνων της χορωδίας της  Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία»  , διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης πιάνο Στράτος Νικολόπουλος .  Συμμετείχαν : Χορωδία Αρμονία διεύθυνση Μιχάλης Γαργαλιώνης , Διεθνής Χορωδία  «Allegri» διεύθυνση Αγγελική Λαζάρου . Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βέλου Βόχας διεύθυνση Γκρέκα Πετούμενου .
12 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ : συναυλίας του ΟΡΦΕΑ με ορχήστρα και τον τραγουδιστή Μπάμπη Τσέρτο , διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης
22 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΛΙΜΑΝΙ : συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του ΟΡΦΕΑ μαζί με τη Νεανική Χορωδία Hakuna Matata διεύθυνση Γιώργος Σκλήκας , Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ μαζί με Νεανική Χορωδία Χορωδιακού Εργαστηρίου Ναυπλίου διεύθυνση Γιάννης Νικολόπουλος .
16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ : συμμετοχή στην 4η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση , διευθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Στράτος Νικολόπουλος . Συμμετείχαν : Χορωδία Ένωσης Μικρασιατών Θηβών διεύθυνση Αντώνης Τσαρουχάς , Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «ΕΡΚΥΝΑ» διεύθυνση Τοντόρ Καμπακτσίεφ .
28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΝΕΜΕΑ : Πρωτοχρονιάτικο Gala , διεύθυνση Ιβάν Μάτζαρης , πιάνο Στράτος Νικολόπουλος . Συμμετείχαν οι χορωδίες : Παιδική – Νεανική και Μικτή Δήμου Νεμέας διεύθυνση Γεωργία Γιαννακοπούλου , Δήμου Βριλησσίων διεύθυνση Γεώργιος Ζιάκας , «Πυλάδης» Δήμου Μεγαλόπολης διεύθυνση Ευστάθιος Αναγνώστου .